Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başta fark etmedi, gerçek hastanede ortaya çıktı

Samsun’da kalp atışlarındaki düzensizlik nedeniyle hastaneye başvuran Adem Karabıçak’ın yaşadıkları, doktor kontrolü sonucunda ilginç bir gerçeği ortaya çıkardı. Karabıçak’a geçici kalp pili takılsa da asıl sorunun kene ısırığı nedeniyle oluşan kalp iltihabı olduğu anlaşıldı.

Samsun'da kalp atışlarındaki düzensizlik

Samsun’da kalp atışlarındaki düzensizlik nedeniyle hastaneye başvuran Adem Karabıçak’ın yaşadıkları, doktor kontrolü sonucunda ilginç bir gerçeği ortaya çıkardı. Karabıçak’a geçici kalp pili takılsa da asıl sorunun kene ısırığı nedeniyle oluşan kalp iltihabı olduğu anlaşıldı. İlaç tedavisiyle sağlığına kavuşan hasta, kalıcı kalp piline ihtiyaç duymadan taburcu edildi.

Fındık Toplarken Hayatının Şokunu Yaşadı

Samsun’un Salıpazarı ilçesinde yaşayan 48 yaşındaki Adem Karabıçak, yaklaşık üç hafta önce fındık toplarken bir böceğin sol kolunu ısırdığını fark etti. Ancak birkaç gün sonra göğüs ağrısı, kalp ritim bozukluğu ve bayılma şikayetleri ile Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurdu. Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Yenerçağ tarafından yapılan anjiyo sonucunda geçici kalp pili takıldı.

Herşey fındık toplarken başladı! Başta fark etmedi, gerçek hastanede ortaya çıktı

Asıl Sebep: Kene Isırığı ve Kalp İltihabı

Doç. Dr. Yenerçağ, hastanın sol kolunda birkaç hafta önce oluşan büyük bir kırmızı lezyonun, ortasında beyaz bir bölgeyle dikkat çektiğini öğrendikten sonra durumun lyme karditi olabileceğinden şüphelendi. Yenerçağ, “Hastamızın şikayetlerinin kaynağının, kene ısırığından kaynaklanan bir kalp iltihabı olabileceğini düşündük. Tetkikler sonucunda lyme karditi teşhisi konuldu ve hastaya kalıcı kalp pili takılmadan, ilaç tedavisiyle sağlığına kavuşturduk.” dedi.

“Kalp Pili Takılmadan Tedavi Oldu”

Doç. Dr. Yenerçağ, hastanın başvurduğu anda kalp atış hızının dakikada 20’lere düştüğünü ve acil müdahale gerektiğini belirtti. İlk müdahalenin ardından yapılan detaylı tetkikler sonucunda kene ısırığının yol açtığı lyme karditi teşhisi doğrulandı. “Bu hastalık enfekte kenenin insanı ısırmasıyla görülüyor ve zamanla çeşitli organlarda ciddi sorunlara yol açabiliyor. Neyse ki, hızlı bir şekilde teşhis koyarak, kalıcı kalp pili takmadan tedaviye başladık ve hastamızın durumu düzeldi.” ifadelerini kullanan Yenerçağ, iki hafta süren antibiyotik tedavisinin ardından hastanın taburcu edildiğini söyledi.

Herşey fındık toplarken başladı! Başta fark etmedi, gerçek hastanede ortaya çıktı

“Fındık Toplarken Kolumda Kaşıntı Hissettim”

Adem Karabıçak, yaşadığı durumu şöyle anlattı: “Fındık toplarken kolumda bir kaşıntı hissettim. Bizim köyde kene çok olur ama zehirli olmadıklarını düşünürdük. Kaşındım, kolum kızardı ama önemsemedim. Bir süre sonra göğsümde ağrı hissetmeye başladım. Hastaneye başvurduk, sağ olsun doktorlar hemen müdahale etti. Doktorum kene ısırığından şüphelendi ve yapılan tetkiklerde gerçekten de kene ısırdığı ortaya çıktı. Şimdi çok şükür, tedavi oldum ve iyiyim.”

Doç. Dr. Yenerçağ, yaz aylarında kene ısırmalarının arttığına dikkat çekerek, “Bölgemizde kene ısırmaları sık görülüyor. Lyme karditi vakaları, kene ısırığına bağlı olarak gelişebiliyor. Bu gibi durumlarda kalp pili takmadan doğru teşhisle tedavi sürecini yönetebiliyoruz.” diye konuştu.