Banyo tavanını siyah bir tuvale benzeten küf sorunuyla baş etmenin birkaç yöntemi var.
Banyo tavanındaki küf, genellikle yüksek nem ve yetersiz havalandırma nedeniyle oluşur. Küf, sağlık sorunlarına yol açabilir ve duvarlarda veya tavanlarda kötü bir görünüm gösterebilir.
TAVAN KÜFÜNE 3 ÇÖZÜM
Banyo tavanındaki küfün ortaya çıkmasından çatı sızıntıları ve gizli su sızıntıları da sorumlu olabilir. Bu durumlarda bir profesyonelin müdahalesi şarttır. Küfü temizleme ve önleme için 3 yöntem var.
1. KABARTMA TOZU
Tavandaki küf lekeleri ister siyah, ister kahverengi, gri ya da kahverengi olsun, karbonat bunları temizlemek için idealdir. Küflü bölgeye beyaz sirke ve kabartma tozu karışımını püskürtün, bir gün bekletin ve ardından bir fırça ile kuvvetlice fırçalayın. Alçı tavanlarda ise bikarbonatı nemli bir bezin üzerine serpmeniz gerekecektir.
2. AĞARTICI
Çamaşır suyunu suyla seyreltin. Doğrudan lekelerin üzerine püskürtün, fırça veya bezle ovalayın. Bu sert teknik ne yazık ki yalnızca yıkanabilir boya tavanında mümkündür ve herhangi bir şeye zarar vermemek için önceden küçük bir alanda test yapılması tavsiye edilir.
3. BALMUMU
Balmumu aşırı neme ve küflenmeye karşı koruma sağlar!
Nasıl yapılır?
Bu tozdan 2 yemek kaşığı biraz su ile karıştırarak bir macun oluşturun.
Küfün etkilediği alanları fırçalayın.
Kuruduktan sonra yüzeyleri basit beyaz bir mumla ovalayın.
Bu onların parlamasını ve en az bir ay boyunca temiz kalmasını sağlamak için yeterli olacaktır.
Balmumu ayrıca musluklarda kireç oluşumunu önlemek için de faydalıdır. Aslında ikincisi neme karşı koruyucu bir tabaka görevi görür. Bu nedenle musluklarınızı korumak ve eski parlaklığına kavuşturmak için mumla ovmaktan çekinmeyin.
BANYO FAYANSINDAN SİYAH LEKELER NASIL ÇIKARILIR?
Banyo fayanslarının birleşim yerlerinde oluşan siyah dokular sinir bozucudur. En hafif tabirle iğrenç olan bu şey mikroskobik mantarların birikmesinden kaynaklanmaktadır. Başka bir deyişle, alerjiye ve solunum problemlerine neden olduğu için mümkün olduğu kadar çabuk temizlenmesi gerekir.