Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İsrail’de kamyonla ezme eylemi Ölü ve yaralılar var

İsrail’de MOSSAD Karargahı yakınında bir otobüs durağına kamyonla saldırı düzenlendi. İlk belirlemelere göre en az 6’sı ağır 40 kişi yaralandı. Öte yandan İsrail polisi Batı Şeria’da ‘Filistinli bir aracın askerlerin üzerinden geçmeye çalıştığı’ ihbarı üzerine sürücünün olay yerinde öldürüldüğünü açıkladı.

İsrail'de MOSSAD Karargahı yakınında

İsrail’in başkenti Tel Aviv’de İsrail Askeri İstihbarat Birimi 8200’e bağlı Glilot Üssü yakınlarındaki otobüs durağında bir otobüsün yolcuları indirmek için durduğu sırada kamyonun durağa hızla girerek yolculara çarptığı ifade edildi.

Sağlık ekipleri, 6’sı ağır yaklaşık 40 kişinin hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

Bölgedeki İchilov Hastanesi, 37 yaralının tedavi altına alındığını, özellikle durumu kritik bir yaralının “yaşam mücadelesi verdiğini” duyurdu.

İsrail polisinden yapılan açıklamada ise olaya ilişkin soruşturma başlatıldığı, bir terör saldırısı olduğundan şüphelenildiği ifade edildi.

MOSSAD KARARGAHI’NA YAKIN

Tel Aviv yakınlarındaki kamyonla ezme olayı, İsrail ordusuna bağlı dijital, elektronik, siber istihbarattan sorumlu 8200 Birimi ve Mossad’ın ortak kullandığı “Glilot” isimli karargahın yakınlarında gerçekleştirildi.

KAZA OLDUĞU İDDİA EDİLDİ

Buna karşın İsrail basınına göre, Filistin asıllı İsrail vatandaşı şoför Rami Nasrallah’ın ailesi ise olayın bir saldırı olmadığını, Rami Nasrallah’ın yakın zamanda bir kalp ameliyatı geçirdiğini ve olayın kaza olduğunu vurguladı.

İsrail basını, polis yetkililerine dayandırdığı haberinde, vurularak öldürülen Rami Nasrallah’ın olaydan önce bir noktada kamyondaki yükleri indirdiğine dikkati çekti.

Kamyon şoförünün bölgedeki “silahlı siviller” tarafından vurularak öldürüldüğü belirtildi.

BEN-GVİR, İSRAİL’DE SİVİLLERİ SİLAHLANDIRMA POLİTİKASINI SAVUNDU

Olay yerine gelen İsrail’in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ise “olayın bir saldırı olarak soruşturulduğunu ve böyle yapılması gerektiğini” söyledi.

Ben-Gvir, İsrail polisini ve “tehlike arz eden şoförü silahla etkisiz hale getiren vatandaşları” desteklediğini dile getirerek İsrail’de sivilleri silahlandırma politikasını savundu.

 

BİR GİRİŞİM DAHA OLDU

İsrail polisinden yapılan açıklamada, Tel Aviv’de yaşanan saldırıdan sonra işgal altındaki Batı Şeria’da Hızma beldesi yakınlarında “Filistinli bir aracın askerlerin üzerinden geçmeye çalıştığı” yönünde ihbar geldiği belirtildi.

Sürücünün olay yerinde öldürüldüğü açıklandı.

Eylemin ardından Hızma’dan Anta’ya giden 437 numaralı yolun trafiğe kapatıldığı kaydedildi.

DÜNYA 🌏 HABER📰