Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Soykırımcı İsrail’den Lübnan’a hava saldırısı Hizbullah anında karşılık verdi!

Soykırımcı İsrail, Lübnan’ın güneyine yönelik hava saldırılarını sürdürüyor. Öte yandan Hizbullah, İsrail’in kuzeyindeki bazı bölgelere füze ve top mermisiyle saldırı düzenledi. Soykırımcı İsrail, Lübnan’a yönelik saldırılarında aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 2 bin 350 kişiyi katletti. İşte bölgede yaşanan son gelişmeler.

Soykırımcı İsrail, Lübnan'ın güneyine

Soykırımcı İsrail’in Lübnan’ın Nebatiye kentine düzenlediği saldırıda 6 kişi öldü, 43 kişi yaralandı.

Lübnan’ın başkenti Beyrut’u 6 gün aranın ardından hedef alan İsrail ordusunun, güneydeki Nebatiye kentine düzenlediği şidetli hava saldırılarında 6 kişi öldü, 43 kişi yaralandı.

Lübnan resmi ajansı NNA’da yer alan haberde, İsrail savaş uçaklarının Nebatiye kentindeki farklı mahallelerde en az 7 noktayı bombaladığı bilgisi paylaşıldı.

Haberde, İsrail ordusunun güneydeki Haneyn, Ayta eş-Şaab, Kıleyle ve diğer bazı beldeleri de bombaladığı kaydedildi.

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in Nebatiye Belediyesi ve Belediyeler Birliği binalarını bombaladığı belirtildi.

Hizbullah’a yakın “El-Ahbar” gazetesi, İsrail savaş uçaklarının kentte hala faaliyet gösteren Nebatiye Belediyesini hedef aldığını, saldırıda belediye başkanının öldüğünü duyurdu.

Sosyal medyada, İsrail savaş uçaklarının Nebatiye kentinde yoğun sivil yerleşimin bulunduğu bölgelere düzenlediği şiddetli bombardıman nedeniyle çok sayıda güçlü patlama meydana geldiği ve dumanların yükseldiği görüntüler paylaşıldı.

İsrail, Lübnan’ın başkenti Beyrut’un güneyine 10 Ekim’den sonra ilk defa bu sabah hava saldırıları düzenlemişti.

BEYRUT’A HAVA SALDIRISI

Soykırımcı İsrail, Lübnan’ın başkenti Beyrut’un güneyine yönelik hava saldırıları düzenledi.

Lübnan resmi haber ajansı NNA’da yer alan haberde, soykırımcı İsrail’e ait savaş uçaklarının Beyrut’un güneyindeki Dahiye bölgesine peş peşe 3 saldırı düzenlediği belirtildi.

Soykırımcı İsrail hava saldırılarından birinin Hureyk Mahallesi’ndeki Kuayk Okulu yakınında bulunan bir binayı hedef aldığı ifade edildi.

Haberde, soykırımcı İsrail ordusunun günler sonra yeniden hedef aldığı Beyrut’ta can kayıplarına ilişkin bilgi verilmedi.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichai Adraee de X hesabından yaptığı paylaşımda, Beyrut’un güneyinde Hizbullah’a ait bir silah deposunu vurduklarını öne sürdü.

Saldırılar, Adraee’nin Beyrut’un güneyindeki bazı noktalara Hizbullah’a ait olduğu iddiasıyla saldırma tehdidinde bulunmasının ardından geldi.

Soykırımcı İsrail, 10 Ekim’den bu yana Beyrut’a saldırı düzenlemiyordu.

HİZBULLAH’TAN SOYKIRIMCI ASKERLERE SALDIRI!

Hizbullah, Lübnan sınırındaki İsrail tankları ve topçu mevzilerini hedef aldıklarını duyurdu.

Hizbullah’tan yapılan yazılı açıklamada, Lübnan’ın güneyindeki Ramiye beldesinin çevresindeki soykırımcı İsrail tankını güdümlü füzeyle hedef aldıklarını, mürettebatının öldüğü veya yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, İsrail’in kuzeyindeki Dalton ve Dişon bölgelerindeki topçu mevzilerinin yanı sıra Safed kenti ve Yiftah bölgesinin de füzelerle hedef alındığı aktarıldı.

Öte yandan soykırımcı İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Lübnan’dan İsrail’in kuzeyindeki bölgelere 90 füze fırlatıldığı belirtildi.

HİZBULLAH’TAN İSRAİLE KARŞI SALDIRI

Hizbullah, soykırımcı İsrail’in kuzeyindeki bazı bölgelere füze ve top mermisiyle saldırı düzenlediğini duyurdu.

Hizbullah’tan yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in kuzeyindeki sınır hattında yer alan Yiftah yerleşim birimi ile Safed kentinin, füze saldırılarıyla hedef alındığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca İsrail sınırındaki Delton ve Dişun bölgelerinde soykırımcı İsrail güçlerine top mermileriyle saldırı düzenlendiği kaydedildi.

⁠SOYKIRIMCI İSRAİL’İN LÜBNAN’DA ŞİDDETLENEN SALDIRILARINDA 2 BİN 350 KİŞİ ÖLDÜ

Hizbullah’la 8 Ekim 2023’ten beri kontrollü çatışmalara devam eden soykırımcı İsrail ordusu, 23 Eylül’de Lübnan’ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 8 Ekim 2023’ten bu yana 104’ü çocuk ve 194’ü kadın olmak üzere toplam 2 bin 350 kişi öldü, 10 bin 906 kişi yaralandı.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, soykırımcı İsrail ordusunun 27 Eylül’de Beyrut’a düzenlediği hava saldırılarında öldürüldü.

Hizbullah ise İsrail’e roket ve füzelerle karşılık veriyor. İsrail tarafında çoğunlukla ordu üslerini hedef alan bu saldırılarda büyük bir hasar bildirilmedi.

Soykırımcı İsrail bombardımanı nedeniyle Lübnan’da 100 binlerce kişinin yerinden edildiği tahmin ediliyor.

Ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut ve kuzeye göç dalgası devam ederken, Lübnan hükümeti yerinden edilen kişilerden 456 binden fazlasının Suriye’ye göç ettiğini açıkladı.

DÜNYA 🌏 HABER📰