Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Projede sıvalı uygulamada sıvasız

Antalya Kaş’ta bulunan Cumhuriyet Dönemi, taş ve ahşap mimari tarzının önemli örneklerinden olan tek minareli Süleyman Çavuş Camisi’nin Antalya Valiliği’nin kültür varlıkları ödeneğinden 3 milyon 144 bin TL’lik tahsisle Kaş Belediyesi tarafından gerçekleştirilen restorasyonunda, yanlış uygulamalar yapıldığı ortaya çıktı.

Antalya Kaş'ta bulunan Cumhuriyet
Antalya Kaş’taki Süleyman Çavuş Camisi, 1932 yılında hayırsever Süleyman Yıldırım tarafından yaptırıldı. Cumhuriyet Dönemi, taş ve ahşap mimari tarzının önemli örneklerinden olan tek minareli cami, Birinci Derecede Kentsel ve Arkeolojik Sit Alanı konumunda. Antalya Valiliği’nin kültür varlıkları ödeneğinden 3 milyon 144 bin TL’lik tahsisle Kaş Belediyesi tarafından gerçekleştirilen restorasyonda, yanlış uygulamalar yapıldığı ortaya çıktı.

ESKİ-YENİÖDEME YAPILMAYACAK

Teknik raporda, cami dış duvarının onaylı restorasyon projesinde sıvalıyken uygulamada tescilli yapı dış duvarının sıvasız teşhir edildiği kaydedildi. Minare yapısının dış cephesinde ise mevcut camiyle bütünlük sağlaması için minare dış sıvasına taş taklidi yapay dekoratif duvar kağıdı algısı uyandıracak şekilde farklı bir kaplama ve sıva metodu kullanıldığı ifade edildi. Raporda ayrıca orijinal kök boyaların silinip, yerine altın varak kalem işinin projede öngörülmediği belirtildi. Valilik tarafından hatalı uygulamadan kaynaklı temizliği gerektirecek çalışmalara da ödeme yapılmayacağı belirtildi.

ESKİ-YENİ