Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Husiler Netanyahu’yu tehdit etti İsrail’in yok oluşunu hazırlayacak

Yemen’de İran destekli Husiler, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın öldürülmesinin, İsrail’in yok oluşunu hazırlayacağını belirtti.

Yemen'de İran destekli Husiler,

Husilerin Yüksek Siyasi Konseyinden Nasrallah’ın İsrail’in dün Beyrut’a düzenlediği saldırılarda öldürülmesiyle ilgili açıklama yapıldı.

Nasrallah’ın ölüm haberinin büyük bir üzüntüyle karşılandığı ifade edilen açıklamada, “Yapılan fedakarlıklar ne kadar büyük olursa olsun Nasrallah’ın ölümü, fedakarlık ateşini daha fazla körükleyecek ve kaçınılmaz son, zafer ve İsrail’in yok oluşu olacak.” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada ayrıca, Nasrallah’ın ailesine, Hizbullah’a ve Lübnan halkına başsağlığı dileğinde bulundu.

HİZBULLAH LİDERİ NASRALLAH ÖLDÜRÜLDÜ!

Lübnan Hizbullahı, liderleri Hasan Nasrallah’ın dünkü İsrail hava saldırılarında hayatını kaybettiğini açıkladı.

Hizbullah’tan yapılan yazılı açıklamada, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın dün İsrail ordusu tarafından başkent Beyrut’un güney bölgesine düzenlenen hava saldırılarında yaşamını yitirdiği belirtildi.

Nasrallah’la birlikte diğer bazı Hizbullah yetkililerinin de öldürüldüğüne işaret edilen açıklamada, Nasrallah dışındaki isimlere yer verilmedi.

“İsrail’e karşı mücadeleye devam edileceğine” dikkat çekilen açıklamada, Hizbullah’ın mensuplarına da “davalarına bağlı kalmaları” çağrısı yapıldı.

3 GÜN YAS İLANI

Yüksek Siyasi Konsey Başkanı Mehdi el-Meşat ise yaptığı açıklamada, Nasrallah’ın öldürülmesi nedeniyle Husilerin kontrolündeki bölgelerde 3 gün yas ilan edilmesi ve bayrakların yarıya indirilmesi talimatı verdiğini duyurdu.

Öte yandan Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları da Telegram hesabından yaptığı açıklamada, Nasrallah’ın ölümü nedeniyle Hizbullah, Lübnan halkı, direniş ekseni liderleri ve İslam ümmetine başsağlığı dileğinde bulundu.

Açıklamada, Hizbullah’ın, Nasrallah’ın liderliği döneminde daha güçlü ve kuvvetli hale geldiği ve atılım gerçekleştirdiği kaydedildi.

İRAN’DA 5 GÜN ULUSAL YAS İLAN EDİLDİ

İran’da, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın İsrail ordusunun saldırısında hayatını kaybetmesinin ardından 5 gün ulusal yas ilan edildi.

200 BİNDEN FAZLA KİŞİ YERİNDEN EDİLDİ

Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, İsrail’in saldırıları altındaki Lübnan’da 200 binden fazla kişinin ülke içinde yerinden edildiğini bildirdi.

İSRAİL’DEN HAVA SALDIRILARI!

Soykırımcı İsrail ordusu, Lübnan’ın başkenti Beyrut’un güneyindeki Hizbullah’ın kalesi niteliğindeki Dahiye bölgesi, Bekaa Vadisi ve Lübnan-Suriye sınırına hava saldırıları düzenlediğini duyurdu.

RUSYA’DAN İSRAİL’E TEPKİ!

Rusya Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’a yönelik “siyasi bir cinayet” işlediğini kaydederek bu eylemin, Lübnan ve tüm Orta Doğu’da “çok daha dramatik sonuçlar doğuracağını” belirtti.

SOYKIRIMCI İSRAİL 1030 KİŞİYİ KATLETTİ!

Hizbullah’la 8 Ekim 2023’ten beri kontrollü çatışmalara devam eden İsrail ordusu, 23 Eylül’de Lübnan’ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Lübnan makamlarına göre, Hizbullah’ın kullandığı iletişim cihazlarının patlatıldığı 17 Eylül’den beri 104’ü çocuk ve 194’ü kadın olmak üzere toplam 1030 kişi öldü.

DÜNYA 🌏 HABER