Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Erdoğan Bu toprakların emanetçisi değil asıl sahipleriyiz

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Ahlat’taki kabine toplantısı öncesi Malazgirt Zaferi’nin 953. yıl dönümü vesilesiyle konuştu. Erdoğan, ” Vatanımıza yönelik senaryoları yırtıp atarak yola devam ediyoruz. Bizler bu toprakların emanetçisi değil asıl sahipleriyiz. Anadolu bizim öz yurdumuzdur.” dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan,

BAŞKAN Erdoğan, AHLAT Anadolu’da okun ilk düştüğü yerlerden, ocağın ve otağın ilk kurulduğu yurtlardan olduğunu söylerek, “Ahlat bin yıl öncesinden bugüne kurulan bir iman, kültür ve medeniyet köprüsüdür. Bin yıldır bu toprakların sanat eserine dönüştürerek taşa toprağa işlenen hafıza, devletimizin ve milletimizin hafızasıdır. Ahlat’ın kıymetini bilmek değerlerin değerini bilmektir. Ahlat’ın sanat eserleri mana itibariyle geçmişimizi ve geleceğimizi temsil eden abidelerdir.” diye konuştu.

A A 20240825 35480362 35480357 C U M H U R B A S K A N I E R D O G A N B I T L I S T E

“Ahlat bize kim olduğumuzu hatırlatır”

Ahlat Malazgit ile birlikte muazzam bir coğrafyada fetih ve medeniyet rüzgarlarının estiğini belirten Erdoğan, “Ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandıran asıl rüzgar o rüzgardır. 8 bin 200 ecdad mezarıyla Ahlat bize kim olduğumuzu, nereden nereye gittiğimizi hatırlatır. Göreve geldiğimizden bu yana Ahlat’ı kökleriyle buluşturmak, tarihimizdeki yerine uygun cazibe merkezi haline getirmek için çok çalıştık. Ahlat hamdolsun küllerinden yeniden doğdu” ifadelerini kullandı.

A A 20240825 35480362 35480360 C U M H U R B A S K A N I E R D O G A N B I T L I S T E

“Bizler bu toprakların emanetçisi değil asıl sahipleriyiz”

“Bin yıl önce gönüllerde edinilen yer bu vatanın çimentosu, kalesi ve sigortası oldu. Yıkılmaz gök kubbesi oldu” diyen Erdoğan, bin yıldır bu kardeşlik hukukunu bozmaya ve yok etmeye kimsenin gücü yetmeyeceğini belirtti. Erdoğan, “Bizi bölmeye çalıştılar. Siyasi görüş farklılıkları üzerinden nifak çıkarmaya çalıştılar. Kalleş oyunlarla kardeşliğimizi dinamitlemek, bizi kolay lokma haline getirmek istediler. Aziz milletimizin desteğiyle hepsinin üstesinden geldik. 85 milyon olarak her zaman birbirimize daha sıkı kenetlendik. Vatanımıza yönelik senaryoları yırtıp atarak yola devam ediyoruz. Bizler bu toprakların emanetçisi değil asıl sahipleriyiz. Anadolu bizim öz yurdumuzdur. Milletimizin ebedi kardeşliğini bozmaya çalışanlar ne yaptılarsa başaramadılar.

A A 20240825 35480362 35480361 C U M H U R B A S K A N I E R D O G A N B I T L I S T E

“Bu topraklar üzerinde hep birlikte Türkiye’yiz”

Ay yıldızlı bayrağın gölgesinde 85 milyon biriz, beraberiz, tek yüreğiz. Türk, Kürt, Arap, Zaza, Çerkes… Bu topraklar üzerinde hepimiz biriz, beraberiz, kardeşiz. Biz hep birlikte Türkiye’yiz. Rabbim birliğimizi, kardeşliğimizi daim eylesin.” diyerek sözlerini noktaladı.

TURANINSESİ 🇹🇷 HABER